device-laptop-people-1321732

De toekomst van video marketing

De afgelopen 10 jaar hebben computers plaats moeten maken voor mobiele telefoons. Digitale technologie is goedkoper dan ooit tevoren waardoor iedereen te allen tijde verbonden is (of alleszins kan zijn) met het internet én elkaar. Contentmarketing is hierdoor ook veranderd. Consumenten bepalen wat ze willen ontvangen, wanneer het zich voordoet en hoe ze het willen ontvangen. Video is hier het medium bij uitstek.

Ontdek nog meer over video en wat het voor uw bedrijf kan betekenen.

Hier is alles wat u moet weten over videomarketing en waarom het wordt getipt als de toekomst van content.

We beginnen met een aantal cijfers. Hubspot heeft een reeks onderzoeken gevoerd, waaruit het volgende kwam:

●  Het toevoegen van een video aan marketing e-mails kan de klikfrequenties met 200, tot zelfs 300% verhogen.

● Naar verwachting zal video in 2019 meer dan 80% van al het internetverkeer claimen.

●  Door video’s in bestemmingspaginas in te sluiten, kan je de conversieratio’s met 80% verhogen.

●  90% van de klanten meldt dat productvideo’s hen helpen bij het maken van aankoopbeslissingen.

●  Volgens YouTube groeit de mobile videoconsumptie elk jaar met 100%.

●  64% van de klanten is eerder geneigd een product online te kopen nadat ze er een video over hebben bekeken.

●  87% van de online marketeers gebruikt momenteel video-inhoud in hun digitale marketingstrategieën.

●  33% van de tijd die mensen online spenderen, is gewijd aan het bekijken van video’s.

●  Video-advertenties zijn nu goed voor meer dan 35% van alle online uitgaven voor advertenties.

●  59% van de beleidsmakers van bedrijven kijkt liever naar een video dan naar een artikel of blogpost.

Als deze cijfers nog niet overtuigend genoeg zijn: hieronder nog een aantal redenen waarom je best op de kar van videomarketing kan springen.

Videocontent promoot merkherinnering

Stel jezelf eens de vraag. Welke boodschap onthoud je het langst? Diegene gecommuniceerd via tekst, via foto of via video? HubSpot meent dat 80% van de kijkers de boodschap in een video tot een maand langer herinneren.

Gezien video een vorm van audiovisuele communicatie is, zullen de kijkers het veel gemakkelijker onthouden. Zowel de inhoud als het merk dat aan bod komen zal blijven hangen. Dit resulteert uiteindelijk in meer merkherkenning, meer leads en meer sales. Win-win dus! Tot slot houden mensen gewoonweg van videoʼs met een leuke boodschap, waardoor ze sneller zullen delen en dat leidt dan weer tot meer bereik.

Natuurlijk moet je ervoor zorgen dat je video in lijn ligt met je merkstrategie. Gebruik van slogans, logos, lettertypes en kleuren zijn een must als je de kijker met jouw merk wil linken. Dit ligt in lijn met je volledige marketingstrategie, de video wordt dan sneller gelinkt met andere vormen van communicatie.

Videomarketing kan de SEO van uw site een boost geven

Zoals de data hierboven al laten uitblijken: 65% van de zakelijke beslissers bezoeken de website van het merk in kwestie na het bekijken van een video.

Video presteert goed op alle apparaten

Kwaliteit en relevante videoʼs zullen het aantal bezoekers naar uw site aanzienlijk verhogen. Wat op zijn beurt weer leidt tot hogere conversiepercentages: HubSpot meldt dat 39% van de zakelijke besluitvormers contact opnemen met een leverancier na het bekijken van een merkvideo.

Video wil viraal gaan

Naar schatting deelt 92% van de mensen die mobiele video’s gebruiken deze met andere mensen. Die data alleen al is om even bij stil te staan. Het is namelijk enorm veel, maar ook nog eens veel meer dan alle andere media. Puur op vlak van sharing, scoort video 1200% hoger dan tekst en links. 60% zou meer geneigd zijn om een video te plaatsen dan een tekstbericht. Video is dus het ideale medium om je merk mee uit te bouwen, bereik te vergroten of gewoon je boodschap de wereld mee in te sturen.

Video marketing is nu

Dankzij zijn virale aard, eenvoudige toegankelijkheid en ingebouwde waarde onderscheidt videomarketing zich van alle andere media. Het is een ongelooflijke manier om persoonlijke verhalen te creëren die een echte impact hebben op je publiek. Het heeft een enorm vermogen om emotie-gedreven verkoop te creëren. De consument wil zich goed voelen over zijn/haar keuze en videomarketing is de beste manier om dit gevoel over te brengen.

Klik op de button en ontvang een op maat gemaakt voorstel waardoor u met uw video marketingstrategie aan de slag kunt gaan.

Bronnen:

https://www.vidyard.com/blog/trends-in-video-marketing/

https://www.gblstudio.be/blog/5-redenen-waarom-je-moet-investeren-video-marketing

https://www.forbes.com/sites/forbesagencycouncil/2017/02/03/video-marketing-the-future-of-content-marketing/#299c4c36b535

https://www.vidyard.com/blog/the-future-of-video-marketing/

https://www.extendure.com/videomarketing-de-toekomst-van-content/

Comments are closed.